dijous, 21 de juny de 2018

Nou mural a l'institut


EL NOU MURAL FEMINISTA AL CENTRE

El passat 8 de març, el dia de la dona treballadora, a l’institut es va fer un concurs de dibuix de temàtica feminista. El premi era una petita quantitat de diners, però sobretot, el guanyador tindria l’honor de veure el seu dibuix pintat a una de les parets de l’institut. La guanyadora va ser na Paula Adrover el següent disseny:

 Aquests darrers dilluns i dimarts els alumnes del sindicat d’estudiants han fet el mural a la paret dels tallers per poder-lo tenir acabat el dia de final de curs. I així és com ha quedat:
Aquest disseny té un gran significat. Simbolitza el paraigua com un refugi i la pluja com tot allò que, dins una societat, les dones sofreixen, com per exemple les agressions, amenaces, culpabilització, humor sexista, opressió... Per tant és un crit per animar que tots, sobretot les dones, ens unim per fer front a les agressions i opressions sexistes de la societat.

Per fer el mural primer es va haver de fer neta i pintar de blanc la paret. Després es va marcar el dibuix a llapis i quan va estar clar que és el que havia d'aparèixer al dibuix es va començar a pintar. Es va fer amb mescles de pintura de color morat, blau i vermell. Al final els últims detalls es van fer amb negre. El resultat crida molt l’atenció i segur que complirà la seva finalitat, donar força al feminisme i eliminar els comportaments masclistes.

Aquest mural, a més de tenir una forta funció reivindicativa, embelleix el nostre centre i li dóna un poc més de vida. Si encara no l’heu vist, visitau-lo a la paret dels tallers davant els hivernacles.

Text d'en Pere Mesquida


 Aquí teniu algunes imatges del procés:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada