dimarts, 26 de juny de 2018

LA SETMANA D’EXÀMENS DE 1r DE BATXILLERAT, de Pere Mesquida
El darrer 12 de juny, per als estudiants de 1r de Batxillerat van acabar les classes. A partir de dia 13 i fins dia 18 hem tingut els exàmens finals. Aquest sistema es va posar en marxa fa bastants anys i ens ha funcionat d’allò més bé.
Consisteix que durant una setmana no posa cap examen perquè així els alumnes puguem estudiar, i quan ha passat aquesta setmana les classes s’aturen i només es fan exàmens.
Aquesta organització funciona més bé que la que es fa durant l’ESO per diverses raons:
- Els exàmens poden durar una hora i mitja. Això dona més tranquil·litat als alumnes a l’hora de fer els exàmens i també permet que els professors puguin fer exàmens una mica més complets.
- Quan s’acaben els exàmens se’ns permet als alumnes anar-nos-en a casa per estudiar els exàmens de l’endemà.
- Com que durant 7 dies no hem tengut cap examen podem dedicar tot el temps a estudiar pels exàmens finals.
Però com tot, també té algunes coses que no són tan bones com per exemple que durant 4 dies s’han de fer 7 exàmens i queden molt junts, o també que els professors s’han d’aturar d’explicar uns dies abans i han de córrer més per acabar el temari.
A mi personalment fer els exàmens així m’ha ajudat a organitzar-me millor i a aprofitar més el temps. Així i tot també he tingut alguns moments d’estrès però no han estat tan durs com en altres ocasions. Al principi, mirar el calendari i veure que en quatre dies hi ha posats 7 exàmens, espanta molt. Però així com vas estudiant i fent els exàmens veus que no és tan difícil com creus en un principi. A més aquest sistema d’exàmens finals serveix d’ajuda com a preparació per a les proves d’accés a la universitat i ens fa veure que no són tan dures com se’ns plantegen.
La setmana d'exàmens finals de 1r de Batxillerat és molt intensa per a tothom però superar-la sense problemes no és gens complicat, a mi em va ser més fàcil que altres anys.

 

Pere Mesquida.
Alumne de 1r de Batxillerat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada