dijous, 30 de gener de 2014

Plaques solars

LES PLAQUES SOLARS


A l'IES Felanitx s'han instal·lat plaques solars. La petició es va fer al govern fa prop de 15 anys i la DGIE ( Direcció general d'indústria i energia) la va treure a concurs públic. Com que l'IES Felanitx fa molt temps que n'havia sol·licitat la instal·lació i també reuneix les condicions adients, ara li ha estat concedida.
El conjunt consta de 86 plaques de 20 quilowatts i a final de febrer d'aquest any s'espera que estaran en funcionament.
Totes les plaques estan col·locades a un dels terrats de l'institut, ara només caldrà connectar-ne el cablejat.
L'energia que es produirà serà per a l'autoconsum i l'excedent es podrà vendre. 
Això donarà uns ingressos econòmics a l'IES Felanitx.

En el dBalears del 10 d'agost del 2008 podíem llegir la següent informació:

El Govern de les Illes Balears llogarà les cobertes, és a dir els terrats o les teulades, de centres educatius a empreses productores d’energia solar perquè hi instal·lin plaques fotovoltaiques. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla d’acció per a la lluita contra el canvi climàtic de la Conselleria de Medi Ambient; l’energia obtinguda s’integrarà a la xarxa elèctrica de Gesa.
De moment, la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia ha certificat que 10 centres són aptes per acollir aquest tipus d’instal·lacions. No es descarta, però, que se n’hi puguin afegir alguns més. "Les plaques solars no es poden posar en una teulada qualsevol. Si fa aiguavés, no són aptes. S’han de posar en terrats plans perquè s’hi pugui accedir amb facilitat i aquestes cobertes han de tenir una superfície determinada", explicà Marilena Tugores, directora general d’Energia
"A més, les instal·lacions solars han de complir un doble objectiu. Per una part, produir energia i, per l’altra, han de servir per conscienciar els infants en edat escolar de la necessitat d’utilitzar energies renovables" assegurà Tugores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada