dijous, 21 de juny de 2018

Les lectures voluntàries, de Maria Binimelis

Na Maria Binimelis Torres, de 1r de Batxillerat B, ens fa arribar aquest article que ha escrit sobre les lectures voluntàries a 1r de Batxillerat:

 
Tots els que som o hem estat alumnes sabem qui és el Quixot, hem sentit anomenar a Joanot Martorell o Ausiàs March, i fins i tot coneixem els famosos versos de “Volverán las oscuras golondrinas en tu balcón sus nidos a colgar...” de Bécquer.

Tothom té una mínima noció de literatura a causa de l’aprenentatge teòric que des de petits hem rebut, el problema és que no tots hem tengut l’oportunitat de conèixer amb més profunditat els textos i autors.

A l’institut, els departaments de Català i Castellà ofereixen un programa de lectures que permet als alumnes llegir llibres relacionats amb els temes de literatura i els autors que es presenten a classe. Aquests llibres es poden trobar a la biblioteca o al departament, sense necessitat de comprar-los. A més, tenim l’oportunitat de pujar la nostra nota llegint llibres de forma voluntària.

Aquesta proposta no només fomenta la lectura a totes les edats per tal de fer possible el descobriment dels nostres gusts, sinó que ajuda a una part de l’alumnat a enamorar-se dels llibres i de tot el que ens proporcionen tant a nivell individual com a nivell de societat.

La lectura ens facilita l’accés al coneixement cultural i històric de la nostra terra o de distints llocs del món des de temps remots fins l’actualitat. Altrament ens permet entendre diferents visions de com interpretar la vida, els sentiments, les emocions i les passions.També aporta als estudiants beneficis pel desenvolupament cognitiu. Millora la capacitat d'abstracció, la imaginació i la memòria.

Com deia Franz Kafka “un llibre ha de ser la destral que rompi el mar gelat que hi ha dins nosaltres” i això a l’IES ho saben ben bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada