dimecres, 29 de maig de 2013

Els nostres alumnes i el teatre

ELS NOSTRES ALUMNES I EL TEATRE

L'IES FELANITX ÉS PLE D'ARTISTES

És una realitat que el nostre centre, tan gran, ofereix un ampli ventall d'aficions artístiques entre l'alumnat. En diverses ocasions ha estat la música la protagonista, amb premis i actuacions diverses. Estam segurs que n'hi ha molts que són aficionats a la pintura, a la ceràmica o a altres arts plàstiques. Hi dedicarem la nostra atenció en un altre moment. En aquesta ocasió volem parlar del teatre.

Alguns alumnes de nivells diferents tenen una curolla teatral que els ha duit a posar-se en contacte amb el món de la interpretació des de diversos àmbits:

Joan Barceló Moyano, de 4t d'ESO,  pertany al grup de teatre de l'IES Manacor i Caterina Fiol Rigo, de 1r de Batxillerat, forma part del grup de teatre de l'IES Mossèn Alcover també de Manacor i participen a la Mostra Escolar de teatre, ja molt consolidada.
Imatge d'internet
Imatge d'internet


Maria Sirer, de 1r de Batxillerat, és alumna fa tres anys de l'Escola d'Arts Escèniques  d'Estudi Zero, Teatre Sans de Palma.


Margalida Puig Estelrich, de 2n de Batxillerat, forma part, des de fa uns anys, del grup  d'aficionats de Felanitx, Mai som tots teatre.Sabem que ocasionalment molt altres alumnes participen a tallers de teatre d'estiu i tenim notícia que alumnes de primer d'ESO tenen intenció d'endinsar-se en aquest món en cursos propers.

 
PREMI BUERO DE TEATRE PER A ALUMNES I EXALUMNES DE L'IES FELANITXLes tretze roses, imatge d'Internet


La Fundació Coca-Cola convoca cada any el premi BUERO d'arts escèniques, d'àmbit estatal i amb el suport del Ministerio de Educación Cultura y Deporte a través del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM). Cada Comunitat Autònoma compta amb un jurat que atorga els primers premis autonòmics de categoria escolar i  de categoria no escolar que  podran aspirar  al  premi estatal juntament amb els seleccionats a la resta de les comunitats autònomes. Aquest any un grup de teatre de la categoria escolar  de l'IES Mossèn Alcover de Manacor ha resultat guanyador del premi autonòmic. Formen part d'aquest grup una alumna de primer de Batxillerat del nostre centre, Caterina Fiol Rigo, i quatre exalumnes que cursen el Batxillerat a l'IES Mossèn Alcover, Carme Vivancos, Renata Franco, Marina Roig i Maria Antònia Adrover. L'obra amb la qual han participat al certamen és Les tretze roses, una adaptació per primera vegada en català, de l'obra de Maxi de Diego. Varen anar a recollir el premi dia 15 de maig al teatre Xesc Forteza. Els desitjam, al grup i especialment a les nostres alumnes, sort i un gran èxit.

Imatge d'Internet1 comentari:

  1. Hola, soy Maxi de Diego, autor de La abuela Sol y las Trece Rosas. Mi agradecimiento por la elección de la obra y mi felicitación por el premio.
    http://teatrojuvenilmaxidediego.blogspot.com.es/

    ResponElimina