Passa al contingut principal

Els nostres alumnes i el teatre

ELS NOSTRES ALUMNES I EL TEATRE

L'IES FELANITX ÉS PLE D'ARTISTES

És una realitat que el nostre centre, tan gran, ofereix un ampli ventall d'aficions artístiques entre l'alumnat. En diverses ocasions ha estat la música la protagonista, amb premis i actuacions diverses. Estam segurs que n'hi ha molts que són aficionats a la pintura, a la ceràmica o a altres arts plàstiques. Hi dedicarem la nostra atenció en un altre moment. En aquesta ocasió volem parlar del teatre.

Alguns alumnes de nivells diferents tenen una curolla teatral que els ha duit a posar-se en contacte amb el món de la interpretació des de diversos àmbits:

Joan Barceló Moyano, de 4t d'ESO,  pertany al grup de teatre de l'IES Manacor i Caterina Fiol Rigo, de 1r de Batxillerat, forma part del grup de teatre de l'IES Mossèn Alcover també de Manacor i participen a la Mostra Escolar de teatre, ja molt consolidada.
Imatge d'internet
Imatge d'internet


Maria Sirer, de 1r de Batxillerat, és alumna fa tres anys de l'Escola d'Arts Escèniques  d'Estudi Zero, Teatre Sans de Palma.


















Margalida Puig Estelrich, de 2n de Batxillerat, forma part, des de fa uns anys, del grup  d'aficionats de Felanitx, Mai som tots teatre.



Sabem que ocasionalment molt altres alumnes participen a tallers de teatre d'estiu i tenim notícia que alumnes de primer d'ESO tenen intenció d'endinsar-se en aquest món en cursos propers.

















 
PREMI BUERO DE TEATRE PER A ALUMNES I EXALUMNES DE L'IES FELANITX



Les tretze roses, imatge d'Internet


La Fundació Coca-Cola convoca cada any el premi BUERO d'arts escèniques, d'àmbit estatal i amb el suport del Ministerio de Educación Cultura y Deporte a través del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM). Cada Comunitat Autònoma compta amb un jurat que atorga els primers premis autonòmics de categoria escolar i  de categoria no escolar que  podran aspirar  al  premi estatal juntament amb els seleccionats a la resta de les comunitats autònomes. Aquest any un grup de teatre de la categoria escolar  de l'IES Mossèn Alcover de Manacor ha resultat guanyador del premi autonòmic. Formen part d'aquest grup una alumna de primer de Batxillerat del nostre centre, Caterina Fiol Rigo, i quatre exalumnes que cursen el Batxillerat a l'IES Mossèn Alcover, Carme Vivancos, Renata Franco, Marina Roig i Maria Antònia Adrover. L'obra amb la qual han participat al certamen és Les tretze roses, una adaptació per primera vegada en català, de l'obra de Maxi de Diego. Varen anar a recollir el premi dia 15 de maig al teatre Xesc Forteza. Els desitjam, al grup i especialment a les nostres alumnes, sort i un gran èxit.

Imatge d'Internet



Comentaris

  1. Hola, soy Maxi de Diego, autor de La abuela Sol y las Trece Rosas. Mi agradecimiento por la elección de la obra y mi felicitación por el premio.
    http://teatrojuvenilmaxidediego.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o