dissabte, 4 de maig de 2013

Trobada a Sóller

Abril 2013

 CRÒNICA D'UNA ACTIVITAT DE FRANCÈS

Trobada IES Felanitx i IES Llucmajor a Sóller


Els passats 10 i 11 d’abril, els alumnes de francès de 3r i 4t d’ESO juntament amb els estudiants de 4t d’ESO de l’IES Llucmajor realitzàrem una trobada a Sóller amb l’objectiu de veure i de conèixer de prop la relació Sóller-França i practicar l’idioma.

Els alumnes d’ambdós instituts, que ja havíem mantingut contacte prèviament a través d’Internet, ens vàrem trobar a l’autobús d’anada. Un pic allà, començarem una particular ruta pel poble, visitant edificis modernistes i entrevistant els habitants de la vila. Els amables sollerics ens parlaren sobre l’històric vincle amb el país gal i ens descobriren una sèrie de paraules adoptades del francès que ells utilitzen amb normalitat, com ara “carota” per pastanaga, “gara” per estació, “pepé” i “memé” per padrí i per padrina...

Més tard, vàrem baixar al Port de Sóller i vàrem tenir una estona lliure per dinar i reposar a la platja. L’horabaixa, per grups, vàrem preparar i gravar uns videoclips per a cançons en francès, totes amb un missatge social. Després d’acomodar-nos a l’hotel (situat al mateix port) i sopar, vàrem passar una agradable vetllada revisant i comentant els treballs fets.

L’endemà, vàrem tornar fer les maletes i vàrem pujar a Sóller. Aquesta vegada vàrem tenir l’oportunitat d’anar a la biblioteca municipal, on s’estableix França a la Vall de Sóller, una associació amb més de 300 socis que han viscut l’estret lligam amb França. La seva presidenta, Michèle, ens va presentar l’associació, i ens en va resoldre els dubtes. A més, el simpàtic Tolo ens va mostrar la biblioteca de França a la Vall de Sóller i ens va convidar a un petit berenar. Finalment vàrem disposar d’una hora per passejar     pel poble abans de tornar a casa.

El temps ens va acompanyar durant tot el viatge i vàrem aprofitar aquesta bonica experiència per aprendre francès, gaudir de Sóller, conèixer gent nova i, en definitiva, passar-nos-ho beníssim!


Joan Barceló Moyano


 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada