dijous, 7 de novembre de 2013

Els intercanvis de l'IES Felanitx


HURUP SKOLE-IES FELANITX

Aquest és el tercer any que l'institut participa en l'intercanvi amb una escola de Dinamarca. Com cada any la setmana d'acollida dels alumnes danesos es va fer al començament del curs, del 30 de setembre al 7 d'octubre. A diferència dels anys anteriors, aquesta primera setmana va coincidir amb la vaga de professorat, la qual cosa va fer que es modificassin algunes activitats programades. Sens dubte aquesta primera trobada, on els alumnes danesos i mallorquins es coneixen per primera vegada, és l'etapa de l'intercanvi que genera, per molts d'ells, un esforç més gran. És la primera vegada que alguns dels alumnes visitants surten del seu país i conviuen amb una família externa. Els nostres alumnes i famílies intenten que la visita i estada dels alumnes estrangers sigui acollidora, fent que la setmana sigui el més divertida possible, organitzant activitats fora de l'horari escolar, els horabaixes i cap de setmana. Aquesta experiència seguirà a principis del mes de maig a Hurup, Dinamarca, on també durant una setmana, l'escola danesa tendrà preparades una sèrie d'activitats i els alumnes de l'IES Felanitx tendran l'oportunitat de conviure amb una família danesa.

Toni Rosselló


 
INTERCANVI AMB SUÈCIA

Els suecs arribaren el dissabte 5 d'octubre a Mallorca i partiren dia 12 d'octubre. Hi participaren 32 alumnes de 1r de batxillerat. Es preveu que el viatge a Suècia serà a finals de gener o a principis de febrer.

La meva experiència amb l'intercanvi amb Suècia.


La primera part de l'intercanvi amb els suecs va ser perfecta! És una d'aquestes experiències que són inoblidables, parl per mi i crec que en nom de cada un dels meus companys. Encara que sembli difícil conviure amb una persona tan diferent de tu, acaba sent molt divertit. T'adones de la implicació de la família per ajudar que la convidada se senti el més còmoda possible, coneixes altres tradicions molt diferents de les teves, aprens moltes coses noves i, per descomptat, practiques anglès. Són rialles assegurades.
Vàrem poder tractar molta gent increïble que mai no esperàvem conèixer en aquest tipus d'experiències. Rialles angleses i rialles mallorquines, però tot varen ser rialles.
El començament potser fos el que més va costar, però a poc a poc vàrem anar agafant confiança, varen començar les amistats i ens vàrem acabar adonant que només quedaven dos dies per estar amb ells. Cap de nosaltres no volia que se n'anassin, però així havia de ser. Sé ben cert que tots ens vàrem quedar amb les ganes de tornar a veure'ls, de viatjar al nord d'Europa i de gaudir de la resta de l'experiència tant o més del que vàrem fer-ho aquí!

Maria Artigues Ribes. 1r. Batxillerat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada