dijous, 28 de novembre de 2013

El camí de les padrines, pelegrinatge de llibertat i amor

LES PADRINES HAN VISITAT L'INSTITUT

La padrina que ha emprès aquest pelegrinatge nom Francisca Tous i ens ha deixat el següent text sobre la seva passada per Felanitx.

EL DIARI DE NA XISCA: Dimecres 27 de novembre

Avui hem anat a 4 escoles: Joan Capó, Lledoner, Sant Alfons i l'institut de Felanitx. Ha estat apoteòsic. Ens han obert les portes de tots els patis perquè hi poguéssim entrar amb el carro. Els nins estaven entusiasmats amb el carro i l'egua.


M'han cantat gloses, m'han regalat rams de flors fets per ells, glosats,... Al darrer col·legi els nins han tocat la flauta. Ha estat molt i molt emocionant. Els nins també s'han emocionat i les llàgrimes els queien dels ulls. Una mestra m'ho ha fet veure. Me deien que tot això era molt guapo, preciós.
Ha estat molt emotiu. Avui, la veritat, ha estat impressionant.
A un dels col·legis m'han dit "esperau que vos acompanyaran uns nins amb bici". Han vengut els nins amb bici i sempre amb la policia a davant.

Hem dinat a l'IES Felanitx. L'horabaixando hem partit cap a Porreres. Ens han acompanyat un estol de professors i mestres en bici conduïts per la professora d'educació física que es veu que és tremenda.

A l'entrada de Porreres ens esperava una padrina amb una somera i una carro tot vestit de verd. L'havíem d'esperar perquè la somera, pobreta, va més a poc a poc. M'esperava la batlessa que ha pujat al carro. Hem anat a l'Ajuntament i ens han fet una recepció. La batlessa no ha parlat sino que ho ha fet un membre de l'AMIPA. Jo he llegit el parlament.
I ens han convidat a coca amb albercoc; el que tenen de típic elles, els albercocs.

La gent ha estat molt agradable i emotiva. Tot són lloances. I per a mi també és molt emotiu. És la gent que ve cap a jo. Els nins me fan abraçades, fotos, mares que me demanen per fer-se fotos amb els seus fills; els nins expressen moltíssim. M'ha agradat molt.

Avui m'ha acompanyat una padrina felanitxera, Na Maria. M'ha acompanyat durant tot el camí. Na Cata, que va pujar a Sa Colònia de Sant Pere, avui ha tornat a venir una estoneta.

Ha estat molt emotiu. Impressionant veure com als instituts m'escoltaven. Al col·legi Joan Capó, jo crec que els infants possiblement devien ser del 3r cicle de primària, els he xerrat, no els llegesc, els xerr i ells m'han fet preguntes divertidíssimes i curiosíssimes.

Avui som a Can Jaume Mesquida i ara ja m'esperen per sopar.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada