dilluns, 25 de novembre de 2013

Dia internacional contra la violència de gènere

 A L'INSTITUT DEIM NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Manifest

Avui, 25 de novembre, se celebra el Dia internacional contra la violència de gènere, aquesta escandalosa realitat que cada dia s'estén més i afecta tota la societat, sense diferències ni de races ni de classes socials.
Les conseqüències de la violència de gènere són terribles: als casos de dones assassinades, s'hi sumen milers de casos de situacions continuades de terror físic i psicològic que les dones pateixen a casa, en el seu entorn més proper, per part de les persones que suposadament més les estimen.


Els homes que maltracten les dones ho fan des de la seva suposada superioritat masculina, des de la por a la llibertat de les dones, des de l'enveja a la seva capacitat de superar-se i millorar. Sovint són homes normals i corrents que basen la seva seguretat personal en els valors tradicionals de l'estereotip masculí: la força, la competitivitat i els privilegis respecte de la dona. Són homes que no saben acceptar el paper de la dona en unes relacions igualitàries, basades en el respecte mutu.Les dones han lluitat des de fa dècades per assolir aquesta llibertat que molts d'homes continuen condemnant. Però la situació no és culpa només dels homes agressors; també en som responsables els homes i les dones que callam. El silenci ens fa còmplices. Ha arribat l'hora, doncs, que no callem pus davant la violència física i psicològica.Jo no em sentiré mai superior a una dona.

Jo no pensaré mai que la dona és un simple instrument que puc utilitzar com vulgui.

Jo no em giraré a l'altra banda en veure una situació violenta.

Jo no justificaré mai un home violent.

Jo no permetré mai que una dona sigui maltractada davant meu.

Jo no callaré mai en veure que una dona pateix per les vexacions d'un home.

Davant una situació així, jo no tornaré a estar pus mai mans plegades.


(Manifest llegit a l'IES Felanitx el 25 de novembre de 2013, en l'acte organitzat contra la violència de gènere.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada