dimarts, 11 d’abril de 2017

Concert dels alumnes de 1r de Batxiller

Dia 11 d'abril els alumnes de l'assignatura d'Anàlisi Musical de 1r de Batxillerat, ens han oferit un concert espectacular.
A més, han llegit aquest text on reivindiquen una vegada més el valor de la música en l'educació i en la vida:
És possible imaginar un món sense la música? Com serien les nostres vides sense aquest element tant lligat a l'essència humana? La música representa una part molt important de nosaltres mateixos; està demostrat que els infants esdevenen més cooperatius i més disposats a aprendre. A més, amb la música ens identificam, ens divertim, som capaços de comunicar-mos amb persones que no parlen el mateix idioma i podem expressar les nostres emocions lliurement. Potser és per això que se'ns priva tant deliberadament d'aprendre música a l'ensenyança obligatòria?
El govern que ens regeix ha demostrat la seva clara intenció a reprimir la veu del poble amb lleis tant injustes com la «Llei mordassa»... o la LOMQE. Perquè sí, ho sembli o no, aquesta llei ens priva la llibertat d'expressió.
Desenes de vagues i manifestacions s'han convocat arreu de l'Estat en contra d'alguns dels punts d'aquesta llei com les revàlides o el 3+2, però... qui ha protestat per l'estatus en que ha quedat relegada l'educació artística? Nosaltres, els alumnes de 1r de batxillerat d'anàlisi musical, hem volgut donar veu a aquesta protesta amb un acte reivindicatiu.
No ens pareix just que a partir de 2n d'ESO la música sigui una assignatura a escollir entre altres també molt importants com són una segona llengua estrangera o valors ètics. Quina societat ens espera si la joventut ha hagut de renunciar a l'aprenentatge musical per poder dedicar-se a les assignatures suposadament «més útils», com les matemàtiques o la llengua?
Esdevindrem una societat amb la ment buida, totalment sotmesa a una elit que ens dominarà com si fóssim robots, eines prescindibles d'un món que ells dirigiran, sense la capacitat de pensar per nosaltres mateixos ja que de ben petits no ens hauran inculcat els valors que aporta la música.
Nosaltres tenim la sort d'haver rebut aquesta ensenyança, i gràcies a ella avui us podem oferir aquest concert. Volem que tots vosaltres tengueu la mateixa sort, que tingueu l'educació suficient per poder obrir els ulls com hem fet nosaltres i us adoneu de l'opressió a la que estem sotmesos.
No a la LOMQE!

Aquí tenim alguns fragments del concert:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada