Passa al contingut principal

Entrevista de Javier Ruiz a Rosi Rodríguez

EL BALL I ELS JOVES
Rosi Rodríguez: “Quan ball estic en un núvol a on no tenc problemes”



Rosi Rodríguez és una jove de 15 anys aficionada al ball i tot el relacionat  amb la dansa, aquest fet ocupa gran part del seu temps lliure. En aquesta entrevista ens ajuda a entendre millor aquest esport que actualment s'ha popularitzat tant dins la nostra societat.

1. Què és el que més t'agrada de ballar?
El que més m'agrada de ballar és sentir-me realitzada amb mi mateixa a l'haver-me esforçat al màxim i donar-ho tot de mi.

2. Què sents quan estàs ballant?
Quan ball estic en un núvol a on no tenc problemes. I també sent que puc ser jo mateixa i sentir-me lliure.

3. Quin tipus de dansa fas?
De petita feia ball de bot però ara faig hip-hop, la veritat és que m'agrada més aquest estil perquè té moviments més expressius i amb més força i em  puc desestressar.

4. És difícil aprendre una coreografia?
Per mi no és difícil però he tingut alguns companys que els costa aprendre un pas o la coreografia sencera.

5. Què és més difícil ballar en grup o individualment?
Depèn perquè, per exemple, individualment pots fer la coreografia a la teva manera i com més t'agradi però quan vas a una competició els errors es veuen més, en canvi, ballar en grup suposa un esforç quan crees la coreografia a posar-te tots d'acord però en una competició els errors es veuen menys i una companya et pot ajudar si t'equivoques en un pas.

6. Has guanyat algun campionat?
No, perquè només ens vàrem presentar a un i hi havia molta de gent molt bona i no vam guanyar.

7.  Quin és el teu ballarí preferit?
En tenc dos: en Sebastián Linares perquè les coreografies que fa són molt originals i té molta expressivitat a la cara i després na Chuss Abellán perquè té molta força i té un ànim de superació que m'encanta.

8. Quina cançó t'agrada més per ballar?
La cançó que més m'agrada és Benjaback de Mirrenzo perquè és l'estil que a mi m'agrada que és “dembou” que és més sensual i més expressiu de cara.

9. Creus que el ball és només per les nines? Què li diries a un nin que vol ballar?
No, de fet un dels meus ballarins preferits és un al·lot. Li diria que s'animés a provar-ho sense por al que pensi l'altra gent, només importa que a tu et fa feliç.

10. T'agradaria dedicar-te professionalment o com a mestra al món de la dansa?
Sí, sobretot com a mestra perquè a part de treballar del que a tu t'agrada, m'encantaria ajudar als nins a fer realitat el seu somni.

11. Quan vares començar a ballar?
Vaig començar a ballar fa cinc anys perquè la meva germana em va dur a una classe que feia el seu amic i em va agradar.


En conclusió, podem observar que el ball forma part de la vida de na Rosi i com a ella a molts de joves de la nostra societat que volen seguir el seu somni de poder dedicar-se al ball de major encara que sigui un sacrifici molt gran per la seva part, ja que li han de dedicar molt de temps i esforç en el seu dia a dia.

Javier Ruiz
Alumne de 4t d'ESO C

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'