Passa al contingut principal

Viatge d'estudis de 4t d'ESO


Viatge d'estudis a Viena

4t d'ESO, febrer de 2017





Vàrem partir dimarts a les dues del migdia de l'aeroport de Palma. Tots estàvem molt nirviosos i il·lusionats de partir i començar totes les activitats, encara que la diversió havia començat aquell mateix matí. Degut a alguns imprevists, vàrem arribar tard a la ciutat de Viena, així que no vàrem poder patinar aquell vespre i vàrem anar directament a sopar.

El segon dia, en lloc d'anar a l'òpera que estava en obres, vàrem anar a la catedral de Sant Esteve i vàrem pujar a la torre més alta de Viena (pujàrem uns 350 escalons), i gaudírem de les vistes de la ciutat. Després de dinar i passejar una estona pel carrer principal, vàrem anar a un museu històric de Viena. Aquest museu era una mica peculiar, ja que ho explicaven tot mitjançant pel·lícules en 5D i maniquins que es movien i parlaven. Més tard vàrem anar al Prater, un parc d'atraccions situat enmig del bosc que li dóna el nom i que es caracteritza per tenir una roda alta i antiga. En vàrem quedar una mica decebuts ja que la roda era l'única atracció oberta.

Al dia següent vàrem anar al palau Schönbrunn, que era la residència d'estiu dels emperadors d'Àustria. Vàrem fer una visita guiada per l'interior del palau i gaudírem passejant pels seus jardins. Després vàrem anar al Zoo, on vàrem passejar i dinar. Més tard aprofitàrem per anar a patinar sobre gel (pendent del primer dia) a una pista enorme que hi havia davant l'ajuntament.
El penúltim dia l'aprofitàrem per anar a veure el riu Danubi. Després d'això vàrem anar a un mercat on aprofitàrem per fer algunes compres i dinar de plats típics de Viena. A l'horabaixa anàrem al Museu d'Història Natural on vàrem veure molts de fòssils i esquelets, passant pels Australopithecus, els dinosaures, la Venus de Willendorf, etc.

El darrer dia va ser el més curt per una banda, ja que no vàrem dur a terme cap activitat més que anar a l'aeroport; i per una altra banda també el més llarg: l'avió arribava amb dues hores i mitja de retard, temps que havíem d'esperar a l'aeroport. Malgrat aquesta espera, tots recordarem aquest viatge com a una experiència que hem viscut tots junts en la que hem après i, sobretot, ens hem divertit.

Elisa Bernacer Aznar
4t d'ESO B




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o