diumenge, 28 d’octubre de 2018

15 aniversari de l'intercanvi entre IES Felanitx i Vasaskolan (Suècia)

 
Enguany ja fa quinze anys que el nostre centre va començar un intercanvi amb un institut de Suècia. L’IES Felanitx i la Vasaskolan, de la ciutat de Gävle, hem treballat conjuntament des de l’any 2003, ininterrompudament. Això vol dir que durant aquests anys, centenars de famílies dels municipis de Felanitx, Porreres i Santanyí han acollit un alumne suec i, per una altra banda, totes aquestes famílies han enviat els seus fills a passar una setmana a Suècia, acollits a casa dels alumnes de la Vasaskolan.

Trobàvem que això s'havia de celebrar, i per això hem fet una festa el 27 d'octubre on han assistit alumnes i professors actuals i d'anys anteriors, així com moltes altres persones que de qualque manera han participat a l'intercanvi.

En Toni Rossello ja fa molts d'anys que està implicat en aquest projecte, i ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i de conduir l'acte. Ha parlat de de les alegries i dels moments difícils, de la importància d'aprendre a ser un bon amfitrió i també un bon convidat, de tota la feinada però també la satisfacció que suposa l'organització d'un intercanvi. No és fàcil ajuntar els partners, intentant  que tot quadri, que tothom se senti a gust...
Na Maria Barceló, directora de l'IES, ha expressat la satisfacció que suposa veure any rere any tot aquest moviment, de fet ha destacat que al llarg dels anys hi ha arribat a haver més de 300 alumnes (i les respectives famílies) implicats.


En Toni Montserrat ha volgut recordar que l'èxit de l'intercanvi és establir vincles que van més enllà d'una setmana a Mallorca i una setmana a Gävle.  I per una altra banda en Colau Barceló, també havia destacat la importància de l'amistat i els afectes que s'estableixen amb aquest tipus d'experiències.Els professors suecs també han volgut recordar anècdotes i aventures que s'han anat succeint al llarg dels anys, i que podrien omplir moltes pàgines d'un llibre...o del primer volum de la història, esperant que n'hi hagi uns quants més.En Jaume Monserrat, batle de Felanitx, i na Francisca Mora, batlessa de Porreres, han dit unes paraules per agrair als organitzadors de l'intercanvi l'oportunitat que donen a tants de joves, i per encoratjar-los a continuar endavant. A més, han fet entrega d'una placa commemorativa a cada centre.Entre tants de discursos, rialles i aplaudiments, també hi ha hagut un bon sopar. Els nostres alumnes han preparat les taules, han portat menjar, i el resultat ha estat un àpat molt agradable. A més, les taules i tot el hall estaven decorats amb centres florals que havien preparat els alumnes d'FP Agrària.


 


Els alumnes també tenien moltes coses a dir, els d'aquí i els d'allà, els que participen enguany de l'intercanvi i també els antics alumnes. Ha estat molt divertit sentir totes les anècdotes, moltes d'elles relacionades evidentment amb grans nevades, fred polar, malentesos lingüístics, diferències de costums... I paraules commovedores sobre obrir ca nostra, obrir la ment i el cor, confiar, voler conèixer... Una riquesa d'experiències que van molt més enllà de practicar l'idioma.
I no hi ha festa sense música. Hem pogut gaudir d'unes actuacions extraordinàries, per part d'uns alumnes de 2n de Batxiller, que acompanyats d'en Toni Monserrat, han deixat tothom bocabadat, i també per part dels alumnes d'Anàlisi Musical de 1r de Batxiller, dirigits per na Francisca Artigues.
Ha estat una gran celebració, molt divertida i emotiva, que només podia acabar d'una manera... ballant tots junts amb música d'ABBA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada