Passa al contingut principal

PALIC 2014-2015

EL GRUP DE PALIC D'AQUEST CURS




Per ara, un grup de set alumnes de 1r i 2n d'ESO, Elena, Dounia, Hadassa, Fouad, Josué, José Daniel i Zakhar. constitueixen l'anomenat PALIC, el programa d'acolliment lingüístic. Assisteixen a 8  classes setmanals de català  i a 3 de castellà.
La majoria són nous al centre, encara que alguns ja s'havien incorporat durant el curs passat , per les seves condicions però, encara assisteixen al curs d'acollida.
La procedència dels alumnes és diversa: dos cubans, una cordovesa, un rus, dos magrebís i una alemanya.
Segurament durant aquests mesos se n'aniran afegint. També pot ser que vagin incorporant-se al curs de referència progressivament.
Hem parlat amb ells sobre com es troben al centre i a Mallorca. La majoria de  les seves famílies han vengut per motius de feina. Així i tot el clima també hi ha intervingut en alguns casos.   Quant a l'institut, tots declaren trobar-s'hi molt bé, més bé que en el seu lloc d'origen.  Enyoren els companys però unànimement prefereixen el nostre institut, ara el seu, per davant el que tenien.  
Els motius que n'expliquen són les classes, el pati, tan gran, el bar i sobretot  els professors. Insisteixen en aquest cas a destacar l'actitud que tenen amb ells: són més simpàtics, més propers, menys durs.
Tot això amb unes paraules encara molt maldestres que  no dubtam que amb poc temps  milloraran.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o