dissabte, 22 de març de 2014

Viatge a Madrid


HISTÒRIA DE L'ART EN VIU I EN DIRECTE


El passat diumenge 16 de març, una dotzena d'alumnes de 2n de Batxillerat que cursam Història de l'Art, juntament amb la nostra professora d'Art Aina Oliver i na Maria Antònia Bonet (professora de Filosofia), emprenguérem un viatge de dos dies cap a Madrid per veure en viu i en directe un bon grapat d'obres d'art que hem analitzat o hem d'estudiar a classe.


El viatge, que fa quatre anys que n'Aina Oliver organitza, ja s'ha consolidat dins l'assignatura, perquè aquesta és la manera que els alumnes d'Art puguem tenir les nostres pròpies classes pràctiques particulars, així com un alumne de ciències pot anar al laboratori. Enguany ha estat un viatge curt, però molt intens, amb l'objectiu de visitar el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia el diumenge i el Museu Nacional del Prado el dilluns i invertir la resta de temps, encara que fos poc, a conèixer els llocs emblemàtics de la ciutat com el Parc del Retiro, la Plaça Major, el Palau Reial i la Catedral de l'Almudena.


Malgrat que a l'institut disposem de pantalles digitals que dinamitzen les classes,
quan ens hem pogut impregnar de les meravelloses obres d'art i excitar el sentit de la vista ha estat, sens dubte, al llarg d'aquest viatge. No hi ha punt de comparació entre tenir el cul aferrat a les cadires verdes de l'institut i passejar per passadissos o sales immenses plenes de color, llum, realisme, surrealisme i plans que cerquen la tercera dimensió. És la màgia de sentir que formes part del propi quadre, que n'ets un element més; és el moment en què realment connectes i aprens detalls que no són fugissers, que quedaran gravats a la memòria més enllà de l'examen. Ha estat un bri d'aire fresc que ens ha donat aquest feixuc segon de batxillerat i, per això, hem fruït tant. Gràcies als que ho heu fet possible.

                      Maria del Mar Grimalt. 2n Batxillerat A

2 comentaris: