dijous, 12 d’abril de 2018

Una crònica del viatge d'estudis a Madrid

Els alumnes de 2n de batxiller que cursam Història de l'art o Anàlisi musical, viatjàrem el passat 16 de març a Madrid. La intenció del viatge era enriquir-nos de la cultura que ens pot oferir la ciutat.

El viatge començà de bona matí. Tan bon punt arribàrem a la capital, ens dirigírem cap a l'hotel guiats per les professores, que amb gran habilitat, ens guiaven pel conjunt de túnels subterranis que és el metro de Madrid.
 

Arribàrem a l’hotel, deixàrem l’equipatge i ens llançàrem a l’aventura per la gran ciutat. La primera i imprescindible aturada fou provar el mític bocata de calamares.
Amb les energies recarregades, ens vàrem adreçar a l'espectacular estació d'Atocha. Després, vàrem recórrer la metròpoli amb una meteorologia que no acompanyava gaire. Vàrem visitar la Plaça Major i els magnífics barris que l'envolten.El primer dia va finalitzar amb la visita al Museu d’art Reina Sofía, on les professores Aina i Francisca ens varen fer de guies, per poder entendre millor les obres. Fou una visita molt dinàmica i didàctica.


El segon dia començà amb el trajecte amb tren cap a l’Escorial. Quan arribàrem estava nevat i ens va fascinar veure aquell paisatge tan blanc i diferent del nostre. La visita al monestir va ser com un viatge en el temps, cap a una època feudal amb una monarquia notòriament adinerada.

L'horabaixa vàrem anar a la Puerta del Sol, molt a prop de l'hotel. Vàrem tenir temps lliure per gaudir de la immensitat de la ciutat, vàrem recórrer la Gran Vía, vàrem visitar el Palau Reial i l'Almudena...


El dia finalitzà amb un concert de jazz a la sala Clamores, una sala de festes amb una ambientació peculiar.
L'últim dia començà amb la visita al Prado, allà on els alumnes d'Història de l'art ens impressionaren amb els seus coneixements sobre les obres estudiades prèviament. Tot seguit visitàrem el parc del Retiro, i finalment, prenguérem rumb de tornada a la nostra terra.L'experiència d'aquest viatge ha estat molt gratificant i, com he esmentat al principi, d'un gran interès cultural. La relació dins el grup i entre professors i alumnes ha estat excel·lent i crec que parl per tots dient que ens ha quedat un molt bon gust de boca d'aquest viatge.

Miquel Barceló Vidal
2n Batx B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada