Passa al contingut principal

Viatge de 2n de Batxiller a Berlín

El mes de desembre els alumnes de 2n de Batxillerat han anat de viatge d'estudis a Berlín. Alguns alumnes en han fet arribar les seves impressions, cròniques i imatges. Aquí en teniu alguns:

En Miquel Maimó, de 2n A, mentre era allà ens va enviar aquest text amb les seves primeres impressions:

Berlín, la llar de tants somnis, il·lusions, esperances... i tragèdies, les més crues potser que mai ha vist el gènere humà. Els més veterans de l'institut hi hem tengut el gust de passar els darrers dies d'aquest primer trimestre acompanyats de quatre professores que... Per què negar-ho? No ens ho hauríem passat la meitat de bé si no fos per elles.

Hem tengut la sort de coincidir amb aquestes dates tan senyalades, podent gaudir dels màgics mercaders de Nadal berlinesos. Els carrers de la moderna capital alemanya romanen impregnats de la meravellosa flaire a dolços i carregats d'un ambient que desperta als afortunats transeünts els millors sentiments.

Aprofitant la nostra estança a la ciutat, i com a "viatge d'estudis" que suposadament és, no hem pogut donar l'esquena a tot el patrimoni cultural que ofereix Berlín. Personalment m'ha sorprès la facilitat que té el poble alemany de reconèixer i aprendre de llurs múltiples errors i explicar-los, mostrar-los al món perquè ningú no els repeteixi. També he de destacar la seva capacitat de reconstruir una ciutat sencera en uns relativament escassos setanta anys i la seva magnificència.

Aquesta serà la darrera nit a la ciutat i pocs semblen amb ganes de tornar a Mallorca. I és que diuen que tota estona plaent és efímera.

En Miquel Adrover i en Miquel Barceló, de 2n B, han escrit una crònica explicant el que han fet i el que han vist. Aquí la teniu:

VIATGE D’ESTUDIS A BERLÍN DE 2n BATXILLER

Els alumnes de 2n de batxillerat vàrem viatjar a Berlín (Alemanya) com a darrer viatge d’estudis amb l’IES Felanitx. A continuació, us exposarem el que férem els alumnes dia a dia en aquest meravellós viatge.

L’alumnat va arribar a Berlín després d’un llarg viatge a les 14:40h.
La primera activitat fou un breu tour del que veuríem durant l’estada a la ciutat, passant pels edificis més representatius de la capital.




Un cop arribàrem a l’hotel, elegírem les habitacions pertinents, ens acomodàrem i, posteriorment sortírem a veure un dels nombrosos mercadets de Nadal que es podien trobar per aquestes dates. El primer que visitàrem fou el mercadet proper a Alexanderplatz, on trobàrem nombroses casetes de menjars típics del país, a més de diverses atraccions de fira, d’entre les quals destacava una gran roda de fira.


Quan acabàrem la visita esmentada, els alumnes tornàrem a l’hotel, on alguns passaren una estona agradable amb altres estudiants d’altres nacionalitats.


El segon dia va començar amb un curt trajecte en bus on es pogué observar part del nucli històric de Berlín.
Els estudiants, després del recorregut, visitàrem la famosa Porta de Brandenburg, construïda el segle XVIII i que fou considerada l’entrada a la ciutat durant un llarg període.


Més tard, visitàrem el monument dedicat als jueus d’Europa assassinats i part de les restes del mur que separava la ciutat de Berlín en la part oriental i occidental. Aquí, tenguérem l’oportunitat d’observar les darreres franges de la mort que es trobaven entre els dos murs, ja que cal destacar que Berlín no estava separada per un sol mur, sinó per dos murs separats per una franja plena de trampes mortals i molt vigilada, on moriren 136 persones en els seus 160 km i 28 anys d'existència.

Desprès d’haver dinat, els alumnes visitàrem lliurement els barris jueus de la ciutat, on destacaven els nombrosos patis interiors, i així tenguérem l’oportunitat de veure amb més amplitud el nucli històric.

Al capvespre, tornàrem a l’hotel a sopar i a passar una vetlada en comunitat.

Després d’una llarga caminada pel centre de la ciutat, els visitants ens aturàrem més detingudament a veure monuments com el Dorotheenstadt, la Universitat Humboldt (on va cursar els seus estudis Albert Einstein) i el Bebelplatz, que es troba davant la Universitat. Com a curiositat, a aquesta plaça, els nazis cremaren els llibres d'ideologies adverses al règim feixista.


Seguidament, els alumnes visitàrem l’edifici del Reichstag (el parlament), amb l’oportunitat de visitar la cúpula superior formada per una espiral ascendent i una descendent i un con invertit al centre, revestida de miralls, cosa que la converteix en una mostra d'arquitectura molt moderna.


Per acabar el matí, visitàrem el Sony Center, un edifici contemporani de grans dimensions destinat a l’oci.

Després d’haver dinat, vàrem anar al Museu de la Topografia del Terror, que exposa les barbàries que feren els nazis durant el govern de Hitler. Finalment, les darreres activitats que duguérem a terme fou visitar breument el Checkpoint Charlie (que fou un punt de màxima tensió durant la Guerra Freda entre comunistes i capitalistes) i la Rausch, la xocolateria més famosa de la capital, on hi trobàrem fins i tot edificis a escala fets amb aquest dolç.

El penúltim dia, els estudiants anàrem fins a Potsdam. Per arribar-hi, primer vàrem passar pel Pont dels Espies, anomenat així pels intercanvis que es dugueren a terme entre els espies durant la Guerra Freda.

Desprès de l’arribada a Potsdam, visitàrem el Park Charlottenhof, un luxós palau reial d'estiueig.


A la tarda, visitàrem el centre de Berlín on feia exactament un any s’havia produït l’atemptat terrorista a un mercadet de Nadal. Allà, trobàrem l’església commemorativa a l’emperador Wilhelm, la qual està parcialment destruïda degut a l’atac d’enemics alemanys en temps de la guerra.
El dia va acabar amb temps lliure per als alumnes.
El darrer dia del viatge, anàrem a l’East Side Gallery, una extensa mostra d’art representada damunt les restes del Mur de Berlín, que es pot considerar un dels principals atractius de la ciutat.

Finalment, la darrera activitat que es va dur a terme abans de tornar a Mallorca, fou assistir al Museu de la Tecnologia, on hi trobàrem diverses exposicions com història de la fotografia, de la indústria farmacèutica, etc.

En definitiva, els alumnes de 2n de Batxillerat no oblidarem mai aquest viatge que ha estat ple de moments inoblidables i records que es perllongaran durant tota la vida.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sortida de francès

 FRANÇA A LA VALL DE SÓLLER La sortida dels alumnes de francès de l'IES Felanitx i de l'IES Llucmajor a Sóller va tornar a ser tot un èxit... i aquest any n'hem celebrat la cinquena edició!! Per als estudiants va ser una gran oportunitat per aprendre francès amb gent nova i per mitjà d'activitats diferents. També per conèixer llocs per a alguns desconeguts i per a d'altres va ser l'ocasió de veure'ls amb uns altres ulls. Vàrem aprendre el significat de les paraules: AMISTAT, COMPANYONIA, TREBALL EN EQUIP, SORTIR DE LA ZONA DE SEGURETAT... Una experiència inoblidable.                        Joan Toni Obrador. 4t ESO

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l'