dijous, 26 d’octubre de 2017

Demolab 2017

Dilluns 23 d'octubre els alumnes de Física i Química de 1r Batxillerat han visitat la Universitat de les Illes Balears per participar a les activitats del Demolab.

Alumnes de Física i Química de 1r Batxillerat fent un experiment amb nitrogen líquid al Demolab.


També varen fer un experiment per calcular la temperatura més baixa que es pot assolir.
Amb l'experiment "Tenir zero és difícil"
Aquí els alumnes estan fent un experiment amb nitrogen líquid


Experimentant la frescor del nitrogen líquid.

 Un any més ha estat una bona experiència, gràcies a la UIB, que desperta la curiositat científica dels joves i els acosta al món de la investigació.
http://seras.uib.cat/demolab_demotec/


L'alumna Elisa Bernácer de 1r de Batxillerat C ens ha enviat una aportació amb les seves impressions:

El passat dilluns 23 d'octubre, els alumnes de primer de batxiller de l'assignatura de física i química anàrem d'excursió a la UIB per fer uns tallers al Demolab.

Un dels tallers era el taller "recreatiu", en el qual el principal element que s'usava era el nitrogen líquid. Amb aquest component vàrem congelar globus i llimones per veure com reaccionaven i també vàrem cuinar un gelat de xocolata i vàrem degustar unes galetes congelades. També vàrem fer explotar uns globus amb l'àcid de les llimones i vàrem veure reaccionar aigua oxigenada formant una columna d'escuma.

L'altre taller es deia "tenir el zero és difícil", en el qual s'havia de cercar el zero absolut mitjançant una sèrie de mesures amb aigua a diferents temperatures, un termòmetre i un baròmetre.

Tots els alumnes vàrem gaudir d'un dematí a la UIB en què no només vàrem fer tallers experimentals, sinó que també vàrem tenir l'oportunitat de conèixer com funciona aquesta universitat per plantejar-nos-hi el nostre futur com a possibles alumnes.


N'Elisa també ens ha fet arribar aquestes fotos:

Moltes gràcies, Elisa, per la teva col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada