dissabte, 18 de febrer de 2017

Viatge a Suècia

Entre el 28 de gener i el 4 de febrer vint-i-sis alumnes de 1r de batxillerat i tres professores vàrem tenir la sort de passar una setmana a Suècia, com a segona part de l’intercanvi que ja fa anys manté l’IES Felanitx amb l’institut Vasaskolan de Gävle.
Fórem molt ben rebuts el dissabte horabaixa després del llarg viatge de prop d’onze hores des de Mallorca i,  la resta del cap de setmana, vàrem estar cadascú amb les nostres respectives famílies d’acollida.
El dies feiners els passàrem a l’institut, assistint a les classes dels nostres companys d’intercanvi o fent activitats que ens tenien programades, totes molt divertides; vam ballar els típics balls folklòrics d’allà, visitàrem diferents museus, vàrem patinar sobre gel, anàrem a veure un espectacular partit d’hoquei… Els horabaixes el company d’intercanvi de cada alumne preparava activitats per fer independentment de l’institut, com sopars conjunts o horabaixes d’esquí.
El dimecres el passàrem íntegrament a Estocolm, on fórem rebuts a l’ajuntament i tinguérem temps per visitar una de les ciutats més belles d’Europa. D’aquell dia ens enduim les anècdotes més divertides, tot i que el viatge n’és ple i que, evidentment, mai no oblidarem.
El darrer dia vam exposar la presentació que havíem preparat durant les setmanes prèvies a Mallorca i el vespre assistírem al sopar i a la festa de comiat que els nostres companys suecs ens organitzaren.
El que més ens sorprengué a tots, a part que no va fer el fred que esperàvem i falta de neu, que va decebre a bastants, fou el ritme de vida que duen allà; dinars molt lleugers, sopars a les 6 de l’horabaixa…També crida l’atenció el fet que ells estiguin molt més avançats que nosaltres, en tots els sentits (no només en transports sinó també en oci, educació, oportunitats...), fet que no ens ha de fer sentir pitjors sinó amb més ànsies de millorar el nostre petit paradís.
En resum, ens enduim grans records i amistats per a tota la vida, a més d’una experiència molt enriquidora ja que vam practicar l’anglès en tot moment, que era l’objectiu principal.


Júlia Suau Oliver
Neus Viedma Font
Miquel Maimó Vidal
Alumnes de 1r de Batxillerat A
Foto de grup

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada