dijous, 8 de maig de 2014

Taula rodona sobre el TIL


ANALITZANT EL TIL  13-14


Dimecres, dia 7 de maig, a vespre va tenir lloc a la Casa de Cultura, una taula rodona organitzada per la  Plataforma Felanitx per l'Educació. La taula era formada per un representant de cada un dels  centres de primària i secundària del municipi, entre els quals es trobava Nicolau Barceló,  i per  Iñaki Aicart  de l'assemblea de docents.  El moderador va ser Llorenç Espasa, un jove periodista que  va col·laborar en l'activitat.


L'activitat es va organitzar en quatre  rondes de torns de paraula. Va iniciar-se amb la intervenció d'Iñaki Aicart que va comentar les dades recollides per l'Assemblea i ADESMA,  sobre les capacitats del alumnes i la formació del professorat que han rebut i impartit respectivament  matèries en anglès. El seguiren la resta de components que varen explicar com s'havia valorat des de cada centre l'experiència del TIL, negativa en general. S'analitzà a continuació la col·laboració de la Conselleria que ha estat  nul·la en tots els casos.
Quant a les condicions que cada centre considera necessàries per a millorar la competència lingüística en anglès, destacaren dues idees: el projecte de Seccions Europees per una banda i una major presència de l'anglès a l'entorn extraescolar. Per acabar, tots els centres coincidiren a manifestar el desconcert i desànim respecte al curs vinent en què, per una banda el Til haurà d'aplicar-se a més cursos i s'haurà de començar a treballar amb la LOMCE.

La sala era plena d'espectadors, la major part dels quals eren ensenyants.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada