dijous, 20 de febrer de 2014

Dia de Sant ValentíVENDA DE FLORS I CORSAlguns alumnes del centre varen aprofitar el dia de Sant Valentí per posar a la venda productes elaborats seus com flors i galetes dolces en forma de cor per aconseguir alguns doblers per al viatge d'estudis (4t d'ESO) o revertir-los en la seva pròpia producció (Jardineria i floristeria). A continuació, un alumne d'aquest cicle n'explica l'experiència.

CAMPANYA DE SANT VALENTÍ 2014

El grup de segon de Jardineria i Floristeria vam decidir dur endavant la campanya de Sant Valentí amb la venda de roses com ja és tradició a l'Institut. Cal tenir en compte que per als floristes professionals, aquesta és una data important pel que fa al volum de feina i ingressos a principis d'any. Aquesta activitat entra en el temari perquè hem d'aprendre a organitzar treballs específics per a aquestes ocasions i, a la vegada, divertir-nos i fer que els alumnes “clients” també es diverteixin amb motiu d'aquesta celebració.

El mestre ens va fer planificar totes les tasques amb unes setmanes d'antelació: pensar en quins podrien ser els productes a vendre, com determinar-ne els preus, com organitzar la feina i com encarregar la comanda de materials. També vam fer uns assajos dels possibles productes a vendre i de les maneres d'exposar i oferir els nostres treballs. Teníem pensat d'elaborar unes bosses ben "xules" amb pètals de rosa per a què els compradors poguessin muntar un escenari ben romàntic i apassionat com a regal per a l'ésser estimat. Finalment, ens vam decantar per unes roses individuals ben treballades i uns rams de mà senzills amb roses com a flor principal.


Se'ns va encomanar que realitzàssim la preparació de les roses davant el públic (enlloc de treballar al taller) i això no és fàcil. Per a tenir-ho tot enllestit, abans de l'allau d'alumnes àvids d'adquirir una flor per a regalar, havíem de tenir una carretada de materials en el punt de venda que havíem arreglat: roses condicionades, fulles d'acompanyament, embolcalls, etiquetes, caixa enregistradora i totes les eines necessàries i ben esmolades. A la paradeta que vam muntar vam decidir fer treball en cadena i, tot i que va costar trobar el ritme adequat, vam aconseguir treballar de forma ordenada i eficaç.

Els “clients” semblaven molt contents amb la seva adquisició i és que les roses estaven molt bé i a bon preu. Tots sabem que regalar una rosa expressa bons sentiments. La majoria dels compradors van ser els alumnes més joves. Hi havia parelles que es regalaven mútuament una rosa i també grups de nines que se les regalaven entre ells entre rialles i complicitats. Alguns demanaven que féssim de repartidors duent el regal a les aules, però no els van deixar per no interrompre les classes; així i tot, va anar molt bé ja què alguns es van haver d'espavilar i treure's l'empegueïment de damunt!

Ens quedam amb una bona sensació al comprovar la bona rebuda de la nostra feina per part de tots els alumnes i alguns professors.

Ignasi, Joan, Llorenç i Manel.
2n del CFGM de Jardineria i floristeria
IES Felanitx


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada