EL BERENAR
El berenar a l'institut, tant per als professors com per als alumnes, és un tema ben important perquè ocupa principalment un dels dos esplais que esperam amb delit. El menjar naturalment no és l'únic plaer del descans perquè va acompanyat de trobades d'amics, de xerrades, de rialles... que completen els vint o quinze minuts.
Sense cap investigació prèvia ja endevinam en què consisteix aquest àpat dels alumnes però així i tot hem fet una petita enquesta que ha servit de comprovació i d'excusa per conèixer un poc més el nostre alumnat en una de les activitats que també pertanyen a l'institut.
Els alumnes enquestats provenen de tots els nivells i no hi ha gaires respostes que permetin establir diferències segons l'edat.
La majoria dels alumnes berenen a l'institut, una sola vegada i al primer pati. De totes maneres n'hi ha un bon grup que, pel fet d'arribar tard a casa, alguns dies berenen dues vegades. La majoria, també, el duen preparat sobretot per la mare. Així i tot una quarta part més o menys se'l prepara personalment.
ELS ENTREPANS
ELS ENTREPANS
Quant al tipus de berenar, hi destaca l'entrepà. Alguns pocs duen fruita o galetes.
El entrepans més freqüents són: de cuixot dolç, de cuixot i formatge i de pa amb oli tot sol. També hi surten molt excepcionalment: pa amb xocolata, crema de xocolata, confitura i formatge, sobrassada, tonyina i paté.
Els alumnes més grans -de 4t i de batxillerat- asseguren que en ocasions porten o els agradaria portar, fruita i sucs de fruita, és a dir un berenar més saludable.
LES LLEPOLIES
Quan es tracta de llepolies, la meitat dels alumnes enquestats en consumeixen sempre als esplais i sobretot compren al bar les anomenades "xutxes" dolces, fins al punt d'arribar a concretar quines figuretes prefereixen. Aquestes llepolies complementen el berenar duit o comprat.
A l'hora de respondre quin seria el seu berenar ideal, si no hi hagués impediments de cap classe, hi destaquen sense cap dubte l'entrepà de formatge i bacó i la pizza.
Els berenars "estrella" |
Alguns altres suggeriments curiosos són:
"pepito", truita de patata, ensalada, tomàtigues seques, ous amb bacó, torrada i suc de fruita, salmó amb crema de formatge, pa de poble d'Extremadura, pastís de xocolata, maduixes i cireres, espagueti carbonara, "ensaladilla" i brownis de cannabis!
EL BAR
EL BAR
Aquesta informació és confirmada per una consulta al bar. Naturalment es venen més entrepans al primer pati i més llepolies al segon, i és molt, molt exagerada la preferència d'entrepans que porten bacó, amb formatge o llom. És destacable també la pressa que tenen la pizza i les canyes de xocolata.
EL BERENAR TUDAT
Un dels nostres interessos era també conèixer la realitat dels berenars tudats. Sortosament, molts pocs alumnes han manifestat haver-lo tirat mai. Ho atribueixen al mal de consciència, a la responsabilitat o a la molta gana que tenen. Tan de bo que sigui així però la veritat és que més d'una vegada ens trobam pel terra o a dins les papereres entrepans just encetats.
EL BERENAR TUDAT
Un dels nostres interessos era també conèixer la realitat dels berenars tudats. Sortosament, molts pocs alumnes han manifestat haver-lo tirat mai. Ho atribueixen al mal de consciència, a la responsabilitat o a la molta gana que tenen. Tan de bo que sigui així però la veritat és que més d'una vegada ens trobam pel terra o a dins les papereres entrepans just encetats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada