Passa al contingut principal

L'habitatge a 4t ESO A

ELS DIFERENTS TIPUS DE CASES
   
Marina Obrador Obrador
Biel Fiol Rigo


Amb l'objectiu de conèixer com viuen i les principals característiques de la llar dels alumnes de 4t A, hem fet un estudi que aclareix els trets essencials de la situació estudiada.
A continuació oferim els resultats més rellevants extrets de l'enquesta realitzada entre els vint-i-set alumnes de la classe.
En primer lloc, cal ressaltar que, tot i que l'institut està ubicat a Felanitx, només el 22% dels alumnes hi viuen. Destaca que els 37% dels alumnes procedeixen de Portocolom. La resta viu en altres nuclis del municipi, com Cas Concos i S'Horta (11%, respectivament). També hi ha alumnes que procedeixen d'altres municipis: hi ha alumnes, per exemple, de Calonge i Cala d'Or (19%).
Una dada significativa és que el 89% dels alumnes viuen en un habitatge propi, mentre que només l'11% viu en un de llogat. Podem afegir que un 78% dels alumnes viuen al casc urbà mateix, mentre que el 22% viuen a fora vila. D'altra banda, un 70% de les famílies gaudeixen d'un segon habitatge, en què passen principalment els estius (50%).
En segon lloc, hem analitzat les perspectives de futur pel que fa a l'habitatge que tenen els alumnes. Podem afirmar que molts d'ells tenen expectatives de canvi. Un 85% afirma que preveu canviar-se d'habitatge en el futur, mentre que un 78% compta de canviar-se també de localitat.
En tercer lloc, hem estudiat quins són els trets més destacables dels habitatges. Quant a la mida, un 55% viu en un habitatge de més de 100m²; un 33%, en un habitatge d'entre 75 i 100m²; un 12% viu en habitatges de menys de 75m².
En aquests habitatges, hi conviuen un nombre diferent de persones. En general, predominen les famílies formades per tres o quatre membres (de tres, el 37%; de quatre, el 44,4%).
Un 85% dels alumnes assegura que posseeix una habitació pròpia. D'altra banda, només un 19% no té una zona d'estudi adequada.
En quart lloc, i pel que fa a les comoditats de què les famílies gaudeixen a casa, un 71% tenen entre dos i tres banys a casa.
Quant als electrodomèstics, tothom té gelera i rentadora. Els electrodomèstics més habituals, amb més d'un 90% de famílies que en tenen, són el microones, la conservadora i l'ordenador. A continuació, amb un 84%, hi trobam la calefacció. Altres electrodomèstics, com el rentaplats o l'assecadora, són menys habituals (aproximadament, en tenen un 65% de les famílies, respectivament).
En conclusió, podem deduir que la majoria d'alumnes de 4t tenen un bon nivell de vida respecte del tipus d'habitatge i que no presenten mancances pel que fa a cobrir les necessitats més bàsiques per a viure amb dignitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l...

Festa de comiat de 4t d'ESO

ELS ALUMNES DE 4t D'ESO FINALITZEN ELS ESTUDIS AMB UNA FESTA La festa va consistir en un berenar a l'entrada de l'institut i  un acte a l'auditori de Felanitx que va comptar amb una actuació musical per part d'alguns alumnes, una recopilació de fotografies dels quatre cursos d'ESO, una aportació oral de cada grup, el lliurament de diplomes per part dels tutors i un parlament final del director. APORTACIÓ DEL ALUMNES: Tot això que durant quatre o més anys hem anat construint, demà acaba i possiblement no oblidarem mai el que hem passat aquest curs perquè és el quart. Aquí s'acaba una etapa. En aquesta etapa hem fet amics que ens duraran per sempre, hem conegut persones que potser no tornarem a veure o amb qui no tornarem parlar mai més. Però no oblidarem això, en podeu estar segurs, perquè, per poc que sigui, alguna cosa hem viscut junts, per petita que sigui. Creis que hi ha algú que mai no hagi vessat unes llàgrimes amargues, obertament ...

Cerimònia de graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat

Dia 8 de juny els alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat han celebrat la seva graduació amb una gran festa a l'Institut. La directora va oferir un discurs molt emotiu i encoratjador per acomiadar els nostres alumnes Els alumnes d'Anàlisi Musical varen oferir una actuació que va ser molt aplaudida Els alumnes de 2n A amb la seva tutora, després de rebre el diploma Els alumnes de 2n A llegiren el seu discurs, molt original i amb qualque referència filosòfica Els alumnes de 2n B després de rebre el seu diploma El alumnes de 2n B llegint el seu discurs, que us transcrivim més avall Els alumnes de 2n C amb la seva tutora Els alumnes de 2n C també havien preparat un discurs, ple de records de bons moments compartits A continuació us oferim el discurs de 2n B, que ens han fet arribar: DISCURS GRADUACIÓ Volem començar aquest discurs parlant sobre un setembre del 2016. Una data que significava l’inici dels dos cursos ...