Passa al contingut principal

Viatge a Madrid

El passat cap de setmana, els alumnes d’Història de l’Art de segon de batxillerat vam poder gaudir del famós viatge a Madrid. Ens hi van acompanyar dues de les professores del centre.
Vam partir divendres dematí, a les 7 ja érem a l’aeroport amb ganes de gaudir d’un gran viatge. Així, vam poder aprofitar tot el dia per la capital. Vam visitar la Plaça Major, el Palau Reial, l’Almudena...però abans vam anar a beure una bona xocolata amb xurros per agafar forces. Ens esperava un dia ben llarg i intens al Museu del Prado. A les 15:30 h va començar la nostra visita guiada. Tots els alumnes vam quedar espantats de les magnífiques obres que ens van mostrar. «Quina passada!», deien alguns; «quina diferència de les obres que hem vist a classe!», deien uns altres. Vam ser uns afortunats pel fet de poder veure moltes de les obres que havíem estudiat a classe.
Al dia següent ens esperava el tren ben prest per anar a visitar el Monestir de l’Escorial. Vam gaudir d’un gran passeig, amb una aire ben fred, per arribar-hi i després vam anar a berenar. Vam viure una gran experiència amb la visita del Monestir per la seva monumentalitat i gran riquesa històrica. Pensar quants de monarques i fills i dones de monarques hi ha enterrats allà... de vegades escarrufa.
Després de la nostra visita al monestir vam anar a dinar i una altra vegada cap a Madrid. Alguns alumnes vam aprofitar per anar a fer compres per Gran Vía i d’altres van preferir descansar o anar a fer un passeig.
Diumenge, el nostre darrer dia per la capital, vam visitar el museu Reina Sofia, on tinguérem una gran guia: n’Aina, la nostra professora d’Història de l’Art. Vam poder gaudir d’un altre tipus d’art, més modern amb artistes com Dalí i Picasso entre molts d’altres. En acabar la visita vam anar a visitar el Palau de Cristal i el Retiro on vam aprofitar per fer unes quantes fotos i després ja retornarem cap a l’hotel per agafar maletes i acomiadar-nos d’una ciutat meravellosa i plena d’història.
Podem dir que va ser un gran viatge, tant de bo hi puguem tornar d’aquí uns anys amb els mateixos companys i amb les mateixes professores.

Gràcies per tantes rialles i, sobretot, per fer que el viatge fos inoblidable!

Margalida Vallbona.
2n Batxillerat A.












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l...

Ramon Llull

L' INSTITUT COL·LABORA AL SETMANARI FELANITX El mes de novembre ha començat l'any Ramon Llull, coincident amb el setè cente n ari de la seva mort. Per aquest motiu el setmanari Felanitx ha publicat una edició especial amb una majoria d'articles sobre l'escriptor. El nostre centre hi ha col·laborat amb dos articles coordinats pel departament de català que  publicam a continuació.   ITINERARI LITERARI RAMON LLULL I LA CIUTAT DE MALLORCA El personatge Ramon Llull i la seva obra formen part especialment del curr í culum de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat. Els alumnes d'aquests cursos aprenen amb materials i metodologies diferents la importància de Llull per a la llengua catalana i la literatura. Durant una sèrie d'anys, des del departament de català de l'IES i inicialment amb col·laboració amb el departament de ciències socials, s'ha organitzat, per a ambdós nivells, una ruta fotogràfica per Palma amb l'o...

Festa de comiat de 4t d'ESO

ELS ALUMNES DE 4t D'ESO FINALITZEN ELS ESTUDIS AMB UNA FESTA La festa va consistir en un berenar a l'entrada de l'institut i  un acte a l'auditori de Felanitx que va comptar amb una actuació musical per part d'alguns alumnes, una recopilació de fotografies dels quatre cursos d'ESO, una aportació oral de cada grup, el lliurament de diplomes per part dels tutors i un parlament final del director. APORTACIÓ DEL ALUMNES: Tot això que durant quatre o més anys hem anat construint, demà acaba i possiblement no oblidarem mai el que hem passat aquest curs perquè és el quart. Aquí s'acaba una etapa. En aquesta etapa hem fet amics que ens duraran per sempre, hem conegut persones que potser no tornarem a veure o amb qui no tornarem parlar mai més. Però no oblidarem això, en podeu estar segurs, perquè, per poc que sigui, alguna cosa hem viscut junts, per petita que sigui. Creis que hi ha algú que mai no hagi vessat unes llàgrimes amargues, obertament ...