Passa al contingut principal

Premi batxillerat

Mireia Casasayas 
guanya la II edició dels premis 
“Aliments Tradicionals de les Illes Balears”



L’alumna de 1r de Batxillerat C Mireia Casasayas Suárez ha estat guardonada amb el primer premi d’aquesta segona convocatòria amb el treball “La Garrova, d’humil producte a sofisticat aliment”. L’acte de lliurament es dugué a terme a la seu de la Conselleria d’Agricultura i Pesca i fou presidit pel Conseller Gabriel Company.

Aquests premis estan destinats a reconèixer els millors treballs sobre els aliments tradicionals de les Illes. Amb aquest objectiu, l’empresa pública Serveis de Millora Agrària i Pesquera va crear els Premis Aliments Tradicionals de les Illes Balears dirigits a estudiants de primer curs de batxillerat i de cicles de formació professional de grau mitjà i superior.

El professor de l’assignatura de “Ciències per al món contemporani”, Pere Miquel Obrador, va aprofitar aquesta convocatòria que coincidia amb part del currículum de 1r de batxillerat i va organitzar l'elaboració de 5 treballs de diferent temàtica, tots ells prou interessants i que es varen presentar al concurs.


El treball de na Mireia fou elegit pel jurat per la seva originalitat i, evidentment, per la seva qualitat. És un treball de recerca que conté aspectes culturals, tècnics, científics i, fins i tot, receptes de cuina amb els diferents derivats de la garrova.



A l’acte, Mireia va destacar la necessitat de preservar el patrimoni i les nostres tradicions, remarcant que s’ha de valorar allò que ja fa temps que forma part del nostre paisatge i que, malauradament, la irrupció de les noves tecnologies i la indústria turística deixen massa vegades en un segon pla.

Per celebrar aquest premi, Mireia va elaborar una coca amb farina de garrova i la va dur a classe perquè els seus companys  en fessin una degustació.


Aquest guardó posa de manifest les ganes i l’empenta dels alumnes de Batxillerat de l’IES Felanitx. Mireia aquesta vegada ha estat la protagonista però ella mateixa insisteix en la qualitat i en l'originalitat dels treballs dels seus companys.

Enhorabona Mireia i Pere Miquel!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Projecte cotxe elèctric

CURSA DE COTXES ELÈCTRICS El departament de tecnologia del nostre centre no s'atura de sorprendre'ns amb activitats que tenen com a protagonistes els treballs fets pels alumnes. En aquesta ocasió els alumnes de 3r d'ESO  han hagut de construir uns cotxets elèctrics  que després han enfrontat entre si en dos tipus de curses  de velocitat: un circuit  en línia recta i una prova d'habilitat en un circuit  en ziga-zaga. A l'hora de construir els cotxets els alumnes havien de tenir en compte aquests requisits: Els cotxes han d´estar impulsats per dos motors elèctrics. Han de tenir unes d imensions màximes 30x20 cm. Han de disposar d´un comandament per fil on hi haurà els dispositius de control i les piles. Es poden utilitzar diversos materials per construir els cotxes . El cotxe ha de tenir un interruptor general ON/OFF. Han disposat de 10 classes per construir-los. Les curses s'han efectuat al hall de l...

Festa de comiat de 4t d'ESO

ELS ALUMNES DE 4t D'ESO FINALITZEN ELS ESTUDIS AMB UNA FESTA La festa va consistir en un berenar a l'entrada de l'institut i  un acte a l'auditori de Felanitx que va comptar amb una actuació musical per part d'alguns alumnes, una recopilació de fotografies dels quatre cursos d'ESO, una aportació oral de cada grup, el lliurament de diplomes per part dels tutors i un parlament final del director. APORTACIÓ DEL ALUMNES: Tot això que durant quatre o més anys hem anat construint, demà acaba i possiblement no oblidarem mai el que hem passat aquest curs perquè és el quart. Aquí s'acaba una etapa. En aquesta etapa hem fet amics que ens duraran per sempre, hem conegut persones que potser no tornarem a veure o amb qui no tornarem parlar mai més. Però no oblidarem això, en podeu estar segurs, perquè, per poc que sigui, alguna cosa hem viscut junts, per petita que sigui. Creis que hi ha algú que mai no hagi vessat unes llàgrimes amargues, obertament ...

Cerimònia de graduació dels alumnes de 2n de Batxillerat

Dia 8 de juny els alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat han celebrat la seva graduació amb una gran festa a l'Institut. La directora va oferir un discurs molt emotiu i encoratjador per acomiadar els nostres alumnes Els alumnes d'Anàlisi Musical varen oferir una actuació que va ser molt aplaudida Els alumnes de 2n A amb la seva tutora, després de rebre el diploma Els alumnes de 2n A llegiren el seu discurs, molt original i amb qualque referència filosòfica Els alumnes de 2n B després de rebre el seu diploma El alumnes de 2n B llegint el seu discurs, que us transcrivim més avall Els alumnes de 2n C amb la seva tutora Els alumnes de 2n C també havien preparat un discurs, ple de records de bons moments compartits A continuació us oferim el discurs de 2n B, que ens han fet arribar: DISCURS GRADUACIÓ Volem començar aquest discurs parlant sobre un setembre del 2016. Una data que significava l’inici dels dos cursos ...